Världens största städer

Vi reser mer än någonsin, det är nya spännande resmål och ofta reser vi till städer.

Världens allra största stad har hisnande 38 miljoner invånare medan tvåan på listan “endast” har 25 miljoner invånare. Att besöka en stad med 37 respektive 28 miljoner invånare är en mäktig känsla och kanske är det svårt att få ett perspektiv på hur stort det egentligen är men jämför man med vår allra största stad, Stockholm, som endast har ungefärliga 1.5 miljoner invånare blir det kanske lättare att förstå hur enormt stora dessa städer är.

För många kanske New York känns som en av de allra största städerna i världen, det är förmodligen baserat på de otaliga tv serier som spelas in där, alla turister som varje år reser dit och alla historier som kommer därifrån. Men faktum är att den med sina ungefärliga 10 miljoner invånare endast ligger på en tiondeplats.

Vi listar nedan de 5 allra största städerna i världen.

Tokyo Japan

Tokyo har precis som nämnts ovan hela 38 miljoner invånare och är galet mycket av precis allt. Faktum är att hela stadens befolkning har fler invånare än hela landet Kanada och det på en tusendel av landets yta.

Staden fortsätter att växa och de japanskt internationella företagen Honda, Mitsubishi och Sony är baserade här, staden är också inte bara världens största ekonomiska centrum utan också Japans största.

Delhi Indien

Den lite kaosartade staden med sina 28 miljoner invånare som fortfarande växer i rask takt förväntas gå om Tokyo som världens största stad under år 2030. I Indien kallas Delhi för medelklassens stad. Men med en av de allra högsta ekonomiska tillväxterna i världen så är även internationella investerare ivriga med att fortsättningsvis satsa på staden och ser fortsatt stora utvecklingsmöjligheter och potential.

Shanghai Kina

Shanghai Kina

Shanghai med sina 26 miljoner invånare ligger inte långt bakom Delhi invånarmässigt. Här finns världens allra längsta shoppinggata, ett mekka för alla med ett intresse för att spendera sina pengar.

Staden med sitt fördelaktiga läge har omnämnts i historieböcker redan under Mingdynastin men dagens Shanghai bildades omkring 1553. Vill man uppleva ett oändligt utbud av nöjen så är Shanghai staden att resa till.

Vi närmar oss slutet på listan och kommer till två städer med marginellt små skillnader när det kommer till invånarantal nämligen Sao Paulo och Mexico City.

Sao Paulo Brasilien

Brasilianska Sao Paulo är Sydamerikas ekonomiska center, men även många internationella koncerner har sina huvudkontor här. I staden med cirka 22 miljoner invånare trängs olika nationaliteter och tillsammans utgör detta en av världens allra snabbast växande städer.

Mexico City Mexico

Sist men inte minst hamnar Mexico City, staden som ligger omgiven av flera olika vulkaner kallas också för “palatsens stad”. Med sina 21 miljoner invånare hamnar staden på en femteplats på listan av de allra största städerna i världen.

Att besöka alla, eller någon av dessa städer, blir ett riktigt minne för livet och i städer av dessa storlekar är det dessutom lätt att hitta något som passar för alla, både för stora och små resenärer.