Städer att resa till i sommaren

Det finns många trevliga städer runt om i världen som förtjänar ett besök. Medans sommaren kanske ofta förknippas med öar som Kreta, Rhodos och Mallorca, dvs. charterturism så finns det många städer som är väl värda att ändra reseplanerna för. Dessutom så erbjuder ju flera av de intressanta städerna även sol och bad så därför föreligger inget skäl att välja det ena över det andra.

Bland de mest populära städerna att resa till på sommaren finns storstäder med vitt skilda upplevelsemöjligheter som New York och Bangkok. Möjligheterna är med andra ord oändliga. Klassiska resmål som London, Paris och Barcelona är självklart alltid populära men på senare tid har även städer som Prag och billigare mer okända resmål som Saranda i Albanien fått uppmärksamhet. Med nya och allt bättre prisjämförelsesiter så behöver dessutom resan inte bli så dyr.

New York

Ett av de mest omtyckta resmålen som aldrig verkar gå ur modet är The Big Apple, alltså New York. Detta är lätt att förstå då bokstavligen allt finns där och inte minst allt man sett på TV och i film. Varenda gata och kännetecken som t.ex. Frihetsgudinnan, Empire State Building och mer kitschiga utflyktsställen som bl.a. caféet som syns i Seinfeld är möjliga att besöka och avnjuta på plats.

New York

Staden är ganska dyr, inte minst på grund av en förhållandevis dyr dollar, men det finns självklart gratisnöjen som man kan gå på. Den legendariska parken Central Park är nästintill ett måste. Även om det är gratis att bara vistas och avnjuta musik, liv och rörelse där så kan man hyra cyklar, båtar och åka häst och vagn med mera om man så vill. 

London

Ett billigare alternativ än New York om man är ute efter kultur och nöje kan vara London. Med bara 2 ½ timmes flygtid från Stockholm så är staden det perfekta helgresmålet.

I London finns mycket historia för den intresserade. Buckingham Palace, Tower of London och en tripp ner längs Themsen kan vara tips på sevärdheter. London är även känt för sina musikaler och teatrar. För den som inte är så kulturellt bevandrad så är självklart staden en riktigt bra shoppingstad. Allt finns, från kända märken och dyra butiker på Oxford och Bond Street, till de med mer personlighet och särart på Carnaby Street. Något för alla.

Barcelona

Många vill avnjuta solen och bada i havet på sommaren och semestern. Det finns dock inget skäl att man inte göra det och samtidigt åka till en stor stad med kultur och nattliv. Barcelona är staden som har båda delar. Över 4 km lång badstrand finns bara 10 minuter från stadskärnan. På kvällen finns sedan ett av världens bästa klubbliv. Även om de mest är kända för electro och techno så kan alla genrer upplevas.

För den fotbollsintresserade är här en unik möjlighet att se ett av världens bästa lag FC Barcelona. Staden är som marinerad i fotbollskultur och detta bör inte missas.

Städer i Sverige

Även om det är kul att resa utomlands så erbjuder även Sverige en hel del. Inte minst blir det billigare. Ett tips kan vara att kombinera resan med något evenemang, som Tennisveckan i Båstad eller Medeltidsveckan i Visby.