Spännande New York

Att komma till New York är ett riktigt äventyr. Staden som aldrig sover är den känd för och nattlivet håller ett högt tempo. Varje natt finns något nytt och spännande att göra och New York-borna bara älskar att festa runt. Detta är en levnadsstil och det finns massor av häftiga klubbar och barer att välja på. Alla klubbar börjar fyllas på med folk klockan vid 23.30-tiden varje kväll. Det är alltid kö till klubbarna och det krävs rätt klädsel. Har man inte sitt pass med sig eller är fel klädd kommer man inte in på någon klubb. Det gäller oavsett hur gammal man är.

Rooftop barer är otroligt populära och då sitter alla på taket till en byggnad, ofta ett hotell och sippar drinkar från någon solstol och ser ut över Manhattan. Helt fantastiskt! Varma sommarkvällar kan man stå uppe på ett tak och se alla ljusen i New York framför sig och det är en hisnande känsla.

De bästa takbarerna som finns i New York får man uppleva om man går på en så kallad “Rooftop Bar Tour”. I tre timmar får man besöka tre av stadens absolut bästa takbarer som till exempel 230 Fifth och Skyroom. För 660 kronor får man tre drinkar och chansen till denna häftiga barrunda bland taken i New York. Rundturen äger rum på tisdagar, torsdagar, fredagar och lördagar med start klockan 19.00. Från april ända till oktober kan man se den vackra solnedgången över Manhattan.

Bordsbeställning

Gansevoort Hotel

På Gansevoort Hotel måste man boka bord om man skall få plats, eftersom det är ett väldigt populärt ställe med “Happy Hour” på måndagar till fredagar mellan klockan 17.00 och 19.00 med en alldeles speciell meny och lägre priser på alla drinkar. På lördagar och söndagar är detta ett perfekt ställe att gå till och dansa på och träffa nya människor. Här finns tre olika avdelningar och det första rummet kan man sitta ner i och prata med folk och ta det lite lugnt. I det andra rummet spelar en diskjockey hela kvällen och natten och här höjs stämningen och även volymen på musiken ju längre fram på natten det är. Uppe i baren kan man se den fina utsikten och dansa uppe på dansgolvet. Detta hotell är omåttligt populärt och bokar man bord kan man vara säker på att komma in. Den längsta kön brukar vara vid 23.00 fram till 01.00.

Man skall alltid klä sig snyggt och propert här, annars får man vända i dörren. Efter klockan 19.00 är det legitimation som gäller om man skall komma in. De gäster som bor på hotellet har tillgång till poolen uppe på hotelltaket under dagtid.

Den “senaste” av alla rooftop-barer heter The Roof hotel PUBLIC och har den allra bästa utsikten i hela city. Den är belägen i Lower East End med utsikt över Midtown och Downtown. Härifrån kan man se Empire State Building, Manhattans byggnader och även One World Trade Center. Mellan 17.00 och 19.00 är inte klädkoden så sträng, men efter 19.00 gäller det att klä sig “rätt”, eftersom detta är det “coolaste” stället i city.