Städer att resa till i vinter

En del människor älskar den svenska vintern och andra vill åka till ett varmare ställe när det är kallt i Sverige.

När det är mörkt och kallt i Norden kan det vara skönt med en resa till någon av de vackra städer som finns runt om i världen.

Man får uppleva god mat, shopping, många fantastiska sevärdheter och träffa människor från olika, spännande kulturer.

En resa till Barcelona i Spanien är mångas dröm och detta är spaniens näst största stad som har mycket att erbjuda turisterna. Det finns både kulturella sevärdheter och ett nattliv som håller på ända tills solen går upp. Många museér finns att besöka och man kan ta härliga promenader och sätta sig och äta på någon av de mysiga restaurangerna. Promenadstråket Ramblan bjuder på många intressanta upplevelser som fiskar-stadsdelen Barceloneta. Många gränder är som labyrinter i den gamla stadsdelen Gotic och Born där man kan vandra runt och här ligger krogarna och restaurangerna tätt. I dessa gränder hittar man många museér, bland annat Picassomuseét som är väl värt ett besök.

London är ett mycket populärt resmål även vintertid och staden har mycket att bjuda på. Vad man än har för intressen så hittar man alltid något i London som passar perfekt. Detta är en riktig världsmetropol som är ett fantastiskt resmål både sommar och vinter. Det enda som kan vara en nackdel är att britterna är ökända för att elda dåligt under vinterhalvåret, men det kan det vara värt. Alla ljusdekorationer som finns här under vintern när det närmar sig jul är fantastiska att skåda. Detta är en av världens mest ledande shoppingstäder, så älskar man att shoppa har man kommit till himmelen! Här finns krogar och pubar i överflöd att slinka in på när man blir frusen.

Frankrikes huvudstad

Paris (Eiffeltornet)

Paris är frankrikes huvudstad och staden med stort S. Det är den mest romantiska stad som går att uppleva och ett av världens mest besökta resmål. Sevärdheterna här är magnifika som till exempel Louvren, Eiffeltornet, Notre Dame, Triumfbågen, Sacre-Coeur, Champs Elysseés och många fler. Det är inte billigt i Paris, men då får man fin kvalité på allt man tar sig för. Det är otroligt hög standard på maten och shoppingen kan upplevas i varuhus som Bon Marché och Galeries Lafayette. Man hinner förmodligen inte med allt man vill göra i denna stad första gången, men desto större anledning att besöka den fler gånger.

Milano i Italien är en stad som handlar mycket om mode och här finns butiker med kända märken som Gucci, Prada och Cavalli. Här går eleganta människor och köper kläder för hela sin lön för att hänga med i modesvängen.

Något som måste upplevas i Milano är katedralen I´l Duomo Sforzesco som byggdes på 1400-talet och här finns hela 12 museér att gå igenom. Fotbollen ska naturligtvis inte heller glömmas bort och ett måste är att få se hemmalaget AC Milan och Inter spela sina matcher.

Stadsdelen Navigli har många kvarter som man kan strosa runt i med många kanaler och slussystemet som finns här är designat av den mest berömda av dem alla, nämligen Leonardo Da Vinci.