Vackraste städer i Europa

Det finns många vackra städer i Europa. En del så vackra att de ser ut att komma direkt från en sagobok.

Tallinn ligger närmast Stockholm och är en stad från medeltiden. Detta är Estlands huvudstad och den påminner mycket om både Gamla stan i Stockholm och Visby på Gotland. Här finns vackra omgivningar, nöjen och massor av kulturella saker. Priserna i alla butiker är de bästa man kan tänka sig.

Bratislava är Slovakiens huvudstad och har bara cirka 400 000 invånare. Här finns mycket att se som till exempel St Mikaels torn, den “Blå kyrkan” och det otroligt vackra slottet är bara några av de sevärdheter och byggnader som finns här.

Ljubljana är en mysig grönskande stad och påminner mycket om Wien och Prag med ståtliga barockbyggnader och vackra gamla hus där det idag finns designbutiker, gallerier, cafeér och mysiga restauranger.

Amsterdam är en pärla och en häftig och livlig sådan. Här finns museum, världsberömda kanaler och en otroligt romantisk atmosfär med många historiska platser att besöka.

Madrid är spaniens huvudstad och mycket känt för Pradomseét och skönhet i stora portioner. Den underbara parken Capricho de Alameda de Osuna ligger en bit från centrum och den är väl värd ett besök. Circulo de Bellas Artes på Gran Vía står för kulturupplevelser och har en uteservering som är stadens vackraste – ett bra betyg. Här finns både modern arkitektur och ståtliga och anrika sevärdheter.

London

London är en fantastisk miljonstad som bjuder på allt inom sport, shopping, suverän mat, kultur och massor av sevärdheter. Det bästa som finns att se ligger mycket centralt som Tower Bridge, Hyde Park, Piccadilly Circus och Trafalgar Square som tar andan ur alla!

Valletta är en liten huvudstad som ligger på Malta och den har många byggnader som finns med på Unescos världsarvslista, exempelvis katedralen San Giovanniden som är mycket betydelsefull. Stadsmuren, nationella konstmuseét, parlamentshuset och premiärministerns huvudbyggnad “Castille Place” finns också här att beskåda.

Lettlands huvudstad

Riga är en mycket charmig stad och Lettlands huvudstad. Det är en liten stad där man kan promenera runt utan att tänka på långa transporter mellan de olika ställen man vill besöka. Här finns massor av vackra parkområden där man kan ha picknick och vila sig. Det finns även en härlig badort ett par mil från Riga som heter Jurmala och är känd som “Lettlands rivera”. Kilometerlånga stränder med pittoreska och mysiga butiker och restauranger som är ett måste att besöka när man kommer hit.

Prag som är Tjeckiens huvudstad är mycket populär bland turister och här finns barockbyggnader och byggnader i jugendstil om vartannat. Även gotisk och neoklassisk stil finns, men även modern arkitektur. Man kan besöka Vaclavplatsen, nationalmuseét, torget i Gamla stan och den tjusiga Karlsbron över floden Moldau i centrum av staden.

Rom är en romantisk och underbar stad med historiska byggnader och monument. Det är Italiens huvudstad och här hittar man Colosseum, Fontana di Trevi och Spanska trappan. Det finns exklusiva butiker, smala gränder, historiska kvarter och mysiga piazzor att dricka espresso på. Rom ligger bara en liten bit från Vatikanen som är en annan fantastisk huvudstad.